S/Y Paavo

Uuraansaaren kärjessä ankkurissa

S/Y Paavo on lippukunnan omistama purjevene, joka hankittiin kesällä 2015 uudeksi koulualukseksi. 10,5 metrinen Guyline 95-tyyppinen vene onkin jo ehtinyt viedä partiolaisia satoja meripeninkulmia niin Saimaalla kuin Itämerelläkin.

Paavo on järjestyksessään vasta lippukunnan kuudes koulualus. Veneen nimi kunnioittaa mm. vanhaa savonlinnalaista Gutzeitin omistamaa tervahöyryä, mutta myös kunnianosoitus lippukunnan pitkäaikaiselle johtajalle Paavo Ollinsaarelle, joka käynnisti Saukoissa varsinaisen vesipartiotoiminnan 1950-luvulla.

Tarpojien kesäpurjehdus 2016 päättyi Oraviin

Veneellä kaikki tekevät kaikkea: osallistuvat purjehdusmanöövereihin, navigointiin, ruoanlaittoon mutta myös vapaan viettoon. Miehistönä pääsee toimimaan, kun on ensin tutustunut veneeseen parin purjehduksen verran ja ikää on ehtinyt karttua n. 10 vuotta. Päälliköksi päästäkseen pitääkin käydä erilliset Suomen Partiolaisten määrittelemät veneenohjaajakurssi, sekä saaristokipparikurssi, mutta tämä onnistuu jo ennen kun täyttää 18 vuotta. Em. kurssien lisäksi kouluttaudutaan lippukunnan itse järjestämällä förstikurssilla ja erilaisilla koulutuspurjehduksilla.