Guyline 95

Paavo on suomalaisen veneveistämön, Muotti-Matin valmistama 1986. Veneessä on lisäksi jatkoperä (uimataso / elintasosiiveke), jonka vuoksi se saavuttaakin mallinimestään huolimatta 10,5 metrin pituuden.

Suuri-Simunan rauhassa. Nostokölin ansiosta mahduttiin laituriinkin!

Aluksen moottorina toimii alkuperäinen vm. -84 Yanmar 2 GM venediesel, joka on muutettu makeavesikoneeksi peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1998.

Purjeita Paavossa on kolme: isopurje, keulapurjeena rullagenoa, sekä epäsymmetrinen myötätuulipurje genaakkeri, joka on isoin purjeemme  ja vauhdittaakin veneen jopa surffiin hyvällä tuulella!

Savonrannan vesillä kesällä 2016. Roope vahtipäällikkönä pitää reitillä pysymisestä huolen.

Veneeseen mahtuu yöpymään 7 aikuista, mutta hiukan pienempiä partiolaisia mm. takahyttiin eli “fraggliluolaan” mahtuu useampi ja tuolloin makuupaikat löytyvät jopa yhdeksälle. Päiväpurjehduksilla veneen avotilaan kuin ruokapöydän ympärillekin mahtuu sopuisasti kahdeksan henkeä.

Retkeilyä Saimaalla rajoittaa toisaalta aluksen 16,5 m korkea masto, joka jättää purjehdusvesinä meiltä pois ainakin Luonterin ja Heinäveden reitin. Syväväylää Saimaalla onneksi riittää ja veneen kääntököli mahdollistaa rantautumisen hiukan matalampiinkin vesiin.