Jäämeri kutsuu!

“Lähetää porukalla bussilla pohjoiseen ja otetaan optimistijolla mukaan ja uitetaan sitä sit jokaisessa jontkassa joka tulee vastaan. Lopulta sit purjehditaan sillä Jäämerellä!”

No miksipä ei?!

Juhlavuoden yksi päätapahtuma on viikon mittainen vaellus/purjehdus/bussimatka 6.-13.6., ja matkan käännöspisteenä on Nordkapp Norjassa. Matka sisältää osittain rankkoja siirtymiä bussilla tai jalan vaeltaen erämaassa ja edellyttää hyviä itsestähuolehtimistaitoja. Tämän vuoksi tälle partiomatkalle voivat ilmoittautua -08 syntyneet ja sitä vanhemmat lippukuntalaiset itsenäisenä matkaanlähtijänä, mutta myös oman aikuisen/huoltajan kanssa ne partiolaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 10-12 vuotta.

Tätä partiomatkaa lippukunta tukee siten, että lähtijöillä oma maksettava osuus matkasta on vain 120,00 euroa (10-22 -vuotiaat) ja aikuisilla 150,00 euroa. Lähtijän tulee olla lippukunnan jäsen / partion jäsenmaksu maksettuna, tai 10-12-vuotiaan huoltajalla oma tarvittava matkavakuutus voimassa, mikäli tämä ei ole lippukunnan jäsen. Lippukunnan ulkopuolisilta matkan hinta on 25,00 euroa iästä riippumatta.

Matkaa tehdään omalla bussilla ja vieraillaan mm. kiinnostavissa museoissa ja luontokohteissa, yövytään tundralla ja tunturissa, käydään kolmen valtakunnan rajapyykillä, purjehditaan mukana olevalla optimistijollalla (jos Kilpisjärvestä on jäät jo lähteneet) ja tietysti pidetään asiaankuuluvaa partiohauskaa ja tutustutaan mahdollisesti uusiin partiokavereihin Lapista ja Norjasta. Alustava reitti ja aikataulu on seuraava:

Matkalle ilmoittaudutaan tästä linkistä Kuksaan avautuva ilmoittautumislomake täyttämällä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.4.2021. Perumisten suhteen viimeinen peruutuspäivä on 16.5.2021, jonka jälkeen matkasta laskutetaan täysi summa. Mikäli matka joudutaan perumaan kokonaan lippukunnan toimesta, palautetaan tietysti jo suoritetut maksut. Kenenkään taloudellinen tilanne ei saa olla esteenä juhlareissuun lähtemiseksi. Lippukunnan hallitus myöntää erillisavustuksia hakemusta vastaan (ota yhteyttä tässä tapauksessa lippukunnanjohtaja Tapioon!).

Jääkarhu- ja Norppa-venekunta bussin “sikaosastolla” matkalla partiotaitokilpailuihin Joroisiin keväällä 1996.