Jännittäviä faktoja

2017

elokuu: Lippukunta omisti 1970- ja 80-luvuilla miltei 30-metrisen kaljaasin, m/aux Svanenin, joka on yhä Euroopan suurin yksittäisen partiolippukunnan omistama koulualus.

syyskuu: Lippukunnan epävirallinen huuto “Paavo on kissamiehen veli” on Jääkarhujen lennosta keksimä 80-vuotisjuhlaleirinuotiolla v. 2001. Huudolla ei ole mitään tekemistä sen enempää Väyrysen kuin Lipposenkaan kanssa. Mutta huuto oli yksi nykyisen koulualuksen nimeen vaikuttaneista asioista.

lokakuu: Savon Saukoissa vesipartiotoiminta alkoi sotien jälkeen vuonna 1946, kun lippukunta sai lahjoituksena Maijaksi ristityn valasveneen. Maija oli käytössä aluksi pelkästään soudettavana, mutta myöhemmin myös kahvelirikattuna aina vuoteen 1963 saakka.

marraskuu: Parikymmentä vuotta sitten lippukunta päätti tehdä juhlavuotensa kunniaksi Molskis-nimisen juhlalehden, jossa oli paljon erilaisia juttuja 90-luvun tapahtumista ja leireiltä, sekä mm. alusesittely. Näitä lehtiä painatettiin aika monta tuhatta kappaletta ja niitä taitaa löytyä kolon nurkista yhä. Vuosien varrella lehdet ovat päätyneet monenlaiseen jatkokäyttöön. Niistä on mm. ommeltu takki.