Saukot 100

Nyt on aika juhlia! Lippukunta viettää toiminnantäyteisen viikonlopun toukokuun puolivälissä juhlistaen 100 (+1) -vuotista taivaltaan. Alun perin nämä juhlat piti järjestää jo viime syyskuussa mutta koronapandemian vuoksi päädyimme siirtämään juhlat parempaan ajankohtaan, jolloin varmasti pääsemme tapaamaan yhdessä!

100-vuotisjuhla 14. toukokuuta 2022

Savon Saukot ry kutsuu juhlimaan 100-vuotista taivaltaan Savonlinnan seurakuntakeskukselle 14. toukokuuta lippukunnan entiset, nykyiset ja tulevat jäsenet. Tilaisuus on avoin yleisötilaisuus, mutta pyydämme ennakkoilmoittautumisia, mikäli haluat esittää tervehdyksen ja jotta osaamme varautua oikean kokoisella kaffipannulla!

Tervehdysten vastaanotto alkaa klo 13.00 ja varsinainen virallinen yhteisjuhla klo 14.00 ja sen kesto on noin 1 tunti. Ohjelmassa on mm. valokuvaesitys, juhlapuheita, palkitsemiset ja muistamiset, sekä Puhallinorkesteri Saimaan esittämät musiikkinumerot.

Juhlan jälkeen siirrymme marssiparaatimuodostelmassa Savonlinnan satamaan, josta lähdemme n. puolentoista tunnin juhlaristeilylle.

Yhteiselle illanvietolle eli vanhojen partiokavereiden tapaamiseen ja partiomuisteloihin on varattu paikaksi Hirvaslahden leirikeskus klo 19 alkaen.

Leirikeskuksella on myös mahdollisuus yöpyä, mikäli partiomuistelot vanhojen kavereiden kanssa venyvät. Telttamajoitus löytyy maksutta (oma makuualusta ja -pussi). Voit myös tiedustella muita majoitusvaihtoehtoja, joita järjestetään tarvittaessa. Majoittujille on myös tarjolla pientä ilta- ja aamupalaa, sekä saunomista tarvittaessa pitkälle yöhön.

Ilmoittaudu täältä (linkki): 100-vuotisjuhlailmoittautuminen

Lippukuntahistoriikki

Savon Saukkojen toiminnasta on aikojen saatossa julkaistu pienimuotoisia historiakatsauksia tasavuosikymmeninä, mutta nyt tavoitteenamme on tuottaa toiminnastamme kertova 100-vuotiskronikka.

Suuri urakka on jo aloitettu jo v. 2017 käymällä läpi Savonlinnan kaupunginarkistossa sijaitsevaa lippukuntamme arkistoa, jonka varhaisimpina dokumentteina on säilynyt mm. leirivarustehankintojen kauppalaskuja 20-luvulta ja Svanen-kaljaasin alkuperäinen laivapäiväkirja. Kaikkea ei kuitenkaan ole saatu talletettua arkistomappeihin, vaan suuri osa savonlinnalaista partiotietoutta, partiomuistoja, -kertomuksia ja tietysti valokuvia on varmasti yhä saatavilla Saukoissa toimineiden omista arkistoista.

Toivomme  yhteydenottoja tähän projektiin liittyen savonlinnalaisen partiotoiminnan tallentamiseksi ja kirjalliseen muotoon tuotettavaksi. Otamme mielellämme vastaan leikekirjoja, valokuvia, kertomuksia, lehtileikkeitä tai oikeastaan mitä tahansa Saukkoihin liittyviä dokumentteja koko lippukunnan olemassaolon ajalta. Erityisesti 1970-1980 -luvuilta ja 90-luvun alusta toivotaan myös aikalaiskertomuksia.

Järjestämme myös mieluusti haastattelutuokion kasvotusten partiomuistojen tallentamista varten – tai kenties saamme vanhan partiolaisen vierailemaan nykyisten Saukkojen kokouksessa kertomassa entisajan partiotoiminnasta!

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Teppo Hakkarainen p. 0445320679 / teppo.j.hakkarainen (at) gmail.com     

100-vuotishistoriikin toimittaja