Saukot 100

100-vuotisjuhla 4. syyskuuta 2021

Savon Saukot ry kutsuu juhlimaan 100-vuotista taivaltaan Savonlinnan seurakuntakeskukselle 4. syyskuuta lippukunnan entiset, nykyiset ja tulevat jäsenet. Tilaisuus on avoin yleisötilaisuus, mutta pyydämme ennakkoilmoittautumisia juhlaa edeltävän kahvitilaisuuden tarjoilujen arvioimiseksi. Ilmoitathan samalla, mikäli haluat esittää tervehdyksen.

Kahvitustilaisuus, jonka aikana lippukunta vastaanottaa ennakkoilmoitetut tervehdykset, alkaa klo 13.00 ja varsinainen virallinen yhteisjuhla klo 14.00 ja sen kesto on noin 1 tunti. Ohjelmassa on mm. valokuvaesitys, esitelmä lippukunnan historian vaiheista, juhlapuhe, palkitsemiset ja muistamiset, sekä Puhallinorkesteri Saimaan esittämät musiikkinumerot.

Iltajuhlaan eli yhteiselle ohjelmalliselle iltanuotiolle kokoonnumme Hirvaslahden leirikeskukselle. Iltajuhla alkaa klo 19.30 ja sen kesto on noin puolitoista tuntia.

Tämän jälkeen on vielä mahdollisuus saunomiseen ja lippukunta tarjoaa pientä iltapalaa. Hirvaslahteen on mahdollista myös jäädä yöpymään. Telttamajoitus löytyy maksutta (oma makuualusta ja -pussi), mutta erikseen varattu sisämajoitus (4h / 2h huone) on maksullinen.

Pyydämme, että jokainen juhlaan saapuva täyttää oman ilmoittautumislomakkeensa tarvittavilta osin. Lisäpyynnöt ja -kysymykset voi lähettää lippukunnan sähköpostiosoitteeseen saukkojen.paavo@gmail.com tai soittaarimpauttaa reippaasti Tepolle p. 0445320679.

100-vuotisjuhlan ilmoittautumislomake: linkki

Lippukuntahistoriikki

Savon Saukkojen toiminnasta on aikojen saatossa julkaistu pienimuotoisia historiakatsauksia tasavuosikymmeninä, mutta nyt tavoitteenamme on tuottaa toiminnastamme kertova 100-vuotiskronikka.

Suuri urakka on jo aloitettu jo v. 2017 käymällä läpi Savonlinnan kaupunginarkistossa sijaitsevaa lippukuntamme arkistoa, jonka varhaisimpina dokumentteina on säilynyt mm. leirivarustehankintojen kauppalaskuja 20-luvulta ja Svanen-kaljaasin alkuperäinen laivapäiväkirja. Kaikkea ei kuitenkaan ole saatu talletettua arkistomappeihin, vaan suuri osa savonlinnalaista partiotietoutta, partiomuistoja, -kertomuksia ja tietysti valokuvia on varmasti yhä saatavilla Saukoissa toimineiden omista arkistoista.

Toivomme  yhteydenottoja tähän projektiin liittyen savonlinnalaisen partiotoiminnan tallentamiseksi ja kirjalliseen muotoon tuotettavaksi. Otamme mielellämme vastaan leikekirjoja, valokuvia, kertomuksia, lehtileikkeitä tai oikeastaan mitä tahansa Saukkoihin liittyviä dokumentteja koko lippukunnan olemassaolon ajalta. Erityisesti 1970-1980 -luvuilta ja 90-luvun alusta toivotaan myös aikalaiskertomuksia.

Järjestämme myös mieluusti haastattelutuokion kasvotusten partiomuistojen tallentamista varten – tai kenties saamme vanhan partiolaisen vierailemaan nykyisten Saukkojen kokouksessa kertomassa entisajan partiotoiminnasta!

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Teppo Hakkarainen p. 0445320679 / teppo.j.hakkarainen (at) gmail.com     

100-vuotishistoriikin toimittaja