Saukot 100

Partiolippukuntamme perustamisesta tulee vuonna 2021 kuluneeksi tasan sata vuotta.

 

Savonlinnalaisesta partiotoiminnasta on edellisen kerran julkaistu historiikki 60-luvulla, nimittäin Savon Saukkojen 40-vuotisjuhlajulkaisuna. Nyt tavoitteenamme onkin tuottaa lippukuntamme juhlavuodelle toiminnastamme kertova 100-vuotiskronikka.

Suuri urakka on jo aloitettu käymällä läpi Savonlinnan kaupunginarkistossa sijaitsevaa lippukuntamme arkistoa, jonka varhaisimpina dokumentteina on säilynyt mm. leirivarustehankintojen kauppalaskuja 20-luvulta ja Svanen-kaljaasin alkuperäinen laivapäiväkirja.

 

Kaikkea ei kuitenkaan ole saatu talletettua arkistomappeihin, vaan suuri osa savonlinnalaista partiotietoutta, partiomuistoja, -kertomuksia ja tietysti valokuvia on varmasti yhä saatavilla Saukoissa toimineiden omista arkistoista.

Lippukunta toivoo yhteydenottoja tähän projektiin liittyen savonlinnalaisen partiotoiminnan tallentamiseksi ja kirjalliseen muotoon tuotettavaksi. Otamme mielellämme vastaan leikekirjoja, valokuvia, kertomuksia, lehtileikkeitä tai oikeastaan mitä tahansa Saukkoihin liittyviä dokumentteja koko lippukunnan olemassaolon ajalta. Erityisesti 1970-1980 -luvuilta ja 90-luvun alusta toivotaan myös aikalaiskertomuksia.

Järjestämme myös mieluusti haastattelutuokion kasvotusten partiomuistojen tallentamista varten – tai kenties saamme vanhan partiolaisen vierailemaan nykyisten Saukkojen kokouksessa kertomassa entisajan partiotoiminnasta!

 

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Teppo Hakkarainen p. 0445320679 / teppo.j.hakkarainen (at) gmail.com      100-vuotishistoriikin toimittaja