Toiminta

Savon Saukot on Savonlinnassa toimiva partiolippukunta, jolla on Suomen Partiolaisten ikäkausiohjelman mukaista toimintaa 7-vuotiaista sudenpennuista aina yli 20-vuotiaisiin vaeltajiin saakka. Lippukuntamme on tuottanut laadukasta nuorisotoimintaa kaupungissamme 1920-luvun alusta saakka.

Seikkailijat harjoittelevat Trangian kokoamista.

Toimintaympäristömme kun sijaitsee vesistön äärellä, on yhtenä tärkeimmistä toimintaamme tukevista asioista oma 34-jalkainen purjeveneemme “Paavo”, joka mahdollistaa pitkätkin purjehdukset aina Itämerelle saakka. Mm. sen vuoksi kutsummekin itseämme meripartiolippukunnaksi. Paavon lisäksi koulutus- ja retkeilykäytössämme on kaksi purjejollaa.

Veneenohjaajakurssilaiset toukokuussa 2018 sopivassa sivumyötäisessä.

Saukkona saa sudenpennusta lähtien koulutusta purjehdus- ja veneilytaidoissa ja koulutukset hyväksytysti käytyään voi päästä Paavon päälliköksi jo 15-vuotiaana.

Perunoiden keitinvesi tulilla.

Veneilykauden ulkopuolella lippukunta järjestää kaikille jäsenille yhteisiä leirejä ja retkiä, mutta ryhmät myös samoilevat keskenään Savonlinnan metsissä ja leireilevät mm. Huosion kämpällä Kerimäellä. Vaativampia ja isompia retkiä ja leirejä toteutetaan yhdessä sulkavalaisen Linnavuoren Tähyilijät -partiolippukunnan ja Juvan partioveikkojen kanssa, mutta osallistumme myös valtakunnallisille Järvi-Suomen partiopiirin ja Suomen Partiolaisten järjestämiin tapahtumiin, kisoihin ja leireille.

Lippukunnanjohtaja äänestyttää siitä, kuuluuko pizzaan ananasta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Partio on lasten ja nuorten harrastus, jota aikuiset ohjaavat ja tukevat. Partio kuuluu siis kaikille ja tähän hienoon harrastukseen voikin siis liittyä minkä ikäisenä tahansa! Tälläkin hetkellä toiminnassamme on mukana vasta aikuisiällä partiopolkunsa aloittaneita Saukkoja.

Hiihtovaelluksella oli aikaa myös makkaranpaistotauolle.

 

Ystäviä, kokemuksia, leirejä, metsää, järveä, suota ja vuoria. Näkemystä, tietoa ja taitoa. Itsensä ylittämistä, kasvamista, vastuuta ja uuden oppimista.

 

TERVETULOA PARTIOON!